25-11-09

Het Grote Sinterklaasboek in Libelle!

En in Libelle van deze week vonden we dit bericht!

 

libellesint

Groetjes,

Inge en Inge

18:54 Gepost door Inge&Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Een prachtige recensie op Kerknet!

Inghe Bergh & Inghe Misschaert, Het grote Sinterklaasboek. Met illustraties van Jurgen Walschot. De Eenhoorn, Wielsbeke, 2009, 103 p. 22.50 euro

 

Het is elk jaar weer uitkijken naar nieuwe leuke sinterklaasverhalen. Het grote Sinterklaasboek van Inghe Bergh en Inge Misschaert mag meedingen naar de prijs voor het mooiste winterboek. In de verzamelbundel vind je niet alleen vrolijke nieuwe Sinterklaasverhalen, maar ook leuke rijmpjes, en fijne knutsel- en kookideetjes. Alle teksten zijn op kindermaat, en gebundeld volgens moeilijkheidsgraad. De eenvoudigste teksten (AVI 0 tot AVI 2) kunnen met succes gelezen worden door beginnende lezertjes. In de volgende hoofdstukken klimt het leesniveau van AVI 4 tot AVI 6. Toch is dit groeiboek nooit kinderachtig. Ook de eenvoudige verhalen met sint of piet in de hoofdrol zijn origineel, herkenbaar en spannend. Een verloren poesje dat zich verstopt in de zak van Piet komt bij Lot terecht. Slimme Piet schrijft een brief omdat hij zelf een cadeautje wil en Piet Pit wil even ruilen met de Sint. Het boek bevat niet alleen originele nieuwe verhalen maar ook leuke weetjes over Sinterklaas. Zo lees je ondermeer naar welk adres je de brief mag sturen, waarom de mensen een schoen klaarzetten voor de sint, en waarom de pieten zwart zijn. De informatieve teksten verwijzen op een correcte manier naar de oorspronkelijke legenden rond de sint. Handige knutselaars en keukenpieten vinden in het boek allerlei ideeën om thuis of op school creatief aan de slag te gaan. In het schriftje van piet kok lees je hoe je zelf pepernoten, speculaas of suikerbeesten kan maken.

Aan het einde van het boek vind je het Sinterklaas-abc voor nieuwsgierige kinderen. Daarin worden allerlei (vreemde) Sinterklaaswoorden uitgelegd. Het begint met albe en eindigt met zak.

De illustraties en de fijne vormgeving van Jurgen Walschot geven het boek een duidelijke meerwaarde. Een kleine stoomboot geeft aan waar een nieuw hoofdstukje begint, de verschillende knutselideetjes worden erg visueel voorgesteld, terwijl het gekriebel van Piet Kok de recepten van wat humor voorziet. De grote platen van de boot, het ruim van het schip en de schoorsteen vertellen een eigen verhaal dat de fantasie van kinderen prikkelt.

Met Het grote Sinterklaasboek kan je thuis of op school het feest voorbereiden of lekker nagenieten van de heerlijke Sinterklaastijd.

Rita Ghesquiere

Echt een hele goeie bespreking! Wij zaten alvast te blinken toen we deze recensie lazen!

Inge & Inge

18:51 Gepost door Inge&Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |